WEB behaalt taalcoachingsgoedkeuring!

Gepubliceerd: woensdag 06 januari 2021 13:44

WEB is officieel erkend voor taalcoaching door VDAB. Vanaf heden zijn we gecertificeerd om taalcoachings, in opdracht van VDAB, uit te voeren. De erkenning geldt onbeperkt zolang we taalcoaching organiseren binnen de dienstverlenging van VDAB.

VDAB streeft ernaar om taalcoaching binnen nieuwe opdrachten uitsluitend te laten uitvoeren door organisaties die een goedkeuring behaalden. Zo wil zij de kwaliteit van de taalcoaching bewaken en het spelersveld in kaart brengen.

Onze organisatie bouwde een jarenlange expertise op in taalcoaching. Zo bieden wij taalcoaching aan in bemiddelings-,  opleidings- en werksituaties. Taalcoaching zit verweven in onze dienstverlening.

Taalcoaching helpt drempels die anderstaligen in de opleidings- en werkomgeving tegenkomen te overwinnen. Een anderstalige deelnemer die bijvoorbeeld een opleiding volgt, of bemiddeld wordt naar werk zal door een maatgerichte taalcoaching een grotere slaagkans hebben.

Onze geïntegreerde taalcoaching beoogt een verbetering van de taalkennis en taalvaardigheid en stimuleert andere deelnemers of collega’s efficiënter te communiceren met hun anderstalige collega, wat het leerproces verbetert en versnelt voor de anderstalige.