WEB werkt, ook over de grenzen heen!

Gepubliceerd: woensdag 03 juli 2019 12:49

De laatste maanden kregen we een bont internationaal gezelschap over de vloer binnen WEB.

Zo verwelkomden I-Diverso en WEB, in het kader van een Europees uitwisselingsproject, een Spaanse delegatie van arbeidsbemiddelaars en werkgeverskoepels. Zij kregen een rondleiding in het Spaans en in het Engels. Onze Europese gasten waren vooral benieuwd naar onze aanpak van langdurige werkloosheid. Geïnspireerd door onze methodieken van job- en taalcoaching, werkplekleren en jobdesign, keerden onze gasten – geladen met koffers vol ideeën – terug naar Spaanse bodem. Buena suerte!

Ook een tijdje daarvoor lieten bezoekers uit Slovenië zich inspireren door I-Diverso. Onze filosofie en onze tools werden warm onthaald, en er werden stappen gezet om deze methodieken te gaan toepassen op de Sloveense arbeidsmarkt. Dobro!

In het verleden kregen we ook al gasten uit Bulgarije op bezoek, en onlangs nog enkele Italiaanse Erasmus-studenten uit San Benedetto del Tronto, die in hun moedertaal werden rondgeleid langs de werkvloeren van SW WEB.

Nogmaals een mooi toonbeeld van hoe andere landen naar ons (op)kijken, onze multiculturele/inclusieve kijk op de samenleving, én van de talenkennis die ook binnen onze eigen organisatie aanwezig is!